K-5 II

debata o DSLR aparatih Pentax - od prvega Pentax istD do najnovejšega Pentax K-5 ....

Moderator: TakumarKid

Re: K-5 II

OdgovorNapisal/-a bladesan » 02 sep 2013, 13:43

Bral sem, da ima K5II zelo intenziven AA - zato za Limited objektive nekako priporočajo IIs verzijo (kar je mogoče buča, ampak tak je nekdo napisal).
Jest mislim, da če nisi pixel-peeper in ne delaš neke ultra crope, je K-5II čist fajn (dodaš mal sharpeninga, pa si skoraj na istem) - rajše vzami pol objektiva za razliko v ceni med obema modeloma.

Iz prakse ti pa žal ne morem odgovorit, ker nimam IIs. Na dpreview.com mislim da je slika moire-a K5II in IIs, pa je skoraj isti jajc.
Slika
bladesan
 
Prispevkov: 334
Pridružen: 08 mar 2013, 19:25

Re: K-5 II

OdgovorNapisal/-a greg » 02 sep 2013, 20:32

Za opazit je, da za K5IIs navijajo bolj profesjonalni fotografi, ki veliko printajo fotke na papir v velikih formatih. Za objavo fotk in printov ki so resize-ani verjetno ni nobene velike razlike. Se mi pa zdi, da imajo mnogi probleme pri postprodukciji fotk iz K5IIs, ker verjetno uporabljajo iste nastavitve USM in clarity, kot pri bodyju z aa filtrom.
Treba se je vprašat katerega bi vzel(K5II ali K5IIs), če bi imela isto ceno in potem nabaviš tistega, ki bi ga v tem primeru vzel. 8-)
Uporabniški avatar
greg
 
Prispevkov: 1641
Pridružen: 24 jan 2011, 16:58

Re: K-5 II

OdgovorNapisal/-a kostevc » 24 dec 2013, 09:48

Živjo,

kako in kje se da izklopiti "green" button? Ker me moti, ko ga stalno pritiskam, ker je bil včasih EV gumb tam ... :)


lp, kostevc
kostevc
 
Prispevkov: 39
Pridružen: 23 jan 2011, 10:47

Re: K-5 II

OdgovorNapisal/-a Giklab » 24 dec 2013, 12:05

Button customization, stran 5.
Giklab
 
Prispevkov: 1003
Pridružen: 16 apr 2012, 18:09
Kraj: Miren

Re: K-5 II

OdgovorNapisal/-a ploski4 » 24 dec 2013, 18:31

Uporabi RTFM postopek ;)
ploski4
 
Prispevkov: 1716
Pridružen: 02 maj 2009, 12:40

Re: K-5 II

OdgovorNapisal/-a kostevc » 24 dec 2013, 19:37

kostevc je napisal/-a:Živjo,

kako in kje se da izklopiti "green" button? Ker me moti, ko ga stalno pritiskam, ker je bil včasih EV gumb tam ... :)


lp, kostevc


Hvala ;)
kostevc
 
Prispevkov: 39
Pridružen: 23 jan 2011, 10:47

Re: K-5 II

OdgovorNapisal/-a bladesan » 02 mar 2014, 19:07

Zadnje dni se mi je že parkrat zgodilo, da aparat ne uspe shraniti videa - recimo da od 5 videov eden ne rata, je pa zelo naključno. Ko ustavim snemanje se prikaze peščena ura, aparat pa se ne odziva. Ne utripa niti lučka za zapisovanje na SD.
Pomaga samo to, da odstranim baterijo .. Pred tem sem že čakal kakšni 2min, če se bo slučajno spomnil in zapisal posnetek... nič. Ponavadi zapiše v sekundi-dve. Jasno dobim 0MB fajl.

SD kartica je kar nova in z RAWi nimam težav. FW je zdaj že star, sicer pa je zadnja verzija.
V bistvu ne vem kaj bi lahko bil razlog, da ga serje .. Je kdo imel/slišal za kaj podobnega?
Slika
bladesan
 
Prispevkov: 334
Pridružen: 08 mar 2013, 19:25

Re: K-5 II

OdgovorNapisal/-a Giklab » 02 mar 2014, 19:45

Probaj formatirat kartico. To dostikrat pomaga. (seveda če si jo že x-krat potem je nekaj drugega...)
Giklab
 
Prispevkov: 1003
Pridružen: 16 apr 2012, 18:09
Kraj: Miren

Re: K-5 II

OdgovorNapisal/-a bladesan » 03 mar 2014, 09:12

Hmm, v bistvu sem samo quick format naredil - si me spomnil da naredim full, pa bom videl.
Slika
bladesan
 
Prispevkov: 334
Pridružen: 08 mar 2013, 19:25

Re: K-5 II

OdgovorNapisal/-a tsutsi » 05 mar 2014, 16:18

Shooting sports, low-light, and mixed WB with a Pentax K5IIs


http://surfdoc.blogspot.com/2013/03/sho ... ed-wb.html
Logic will take you from A to B
Imagination will take you everywhere else.
(Einstein)

PENTAX K100 D Super, Pentax DA 18-55, Tamron 17-50 f/2,8, Pentax DA 50-200,Pentax K SMC 100 f/4,
tsutsi
 
Prispevkov: 481
Pridružen: 18 jul 2012, 14:54

Re: K-5 II

OdgovorNapisal/-a bladesan » 07 mar 2014, 11:28

Zaenkrat (po formatu in 10 filmčkih) do prej omenjene težave še nisem prišel.

Sem pa včeraj slikal z intervalometrom in moraš res imeti hitre prste, ali pa srečo, če ga želiš izklopiti. Sploh če daš krajše čase (če daš 1sec si pa oplel, samo power-off pomaga).
Namreč ko posname sliko, moraš klikniti Menu in izbrati GOR + OK - v tem času ponavadi že začne slikati drugo sliko!
Ko stisneš Menu, bi se morala "štoparica ustaviti", ker itaq imaš možnost Continue in Exit. Uizi rešljivo s FW.

Še nekaj sem razmišljal .. pri bulb mode-u bi lahko dodali štoparico na zgornji zaslonček (namesto časa zaklopa). Spet dodati preko FW ..
Če si na kakšnem drugem načinu, pa bi lahko naredili odštevalnik. Se pravi če nastaviš na 30" in slikaš, bi ti odštevalo sekunde. How cool is that?
Slika
bladesan
 
Prispevkov: 334
Pridružen: 08 mar 2013, 19:25

Re: K-5 II

OdgovorNapisal/-a grega » 08 mar 2014, 14:23

kako se lotevate tewstiranja za front in back focus. niakkor mi ne uspe nastavit, da bi bil zadovoljen :SS ?! kaka dobra ideja??
grega
 
Prispevkov: 64
Pridružen: 03 maj 2009, 09:35

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Pentax - DSLR

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost